Tam Proje Adı: Consultancy Service Procurement for Preparation of Environmental and Social Impact Assessment Report, Stakeholder Engagement Plan and Management Plans
Ülke
:
Türkiye, Norveç, Yunanistan. Bulgaristan. Estonya, İspanya
Referance
:
2023/FETUR/FETUR/124688
Başlangıç Yılı
:
2024
Bitiş Yılı
:
2027
Yararlanıcı
:
N/A
Konsorsiyum
:
Sabancı Üniversitesi, İçişleri Bakanlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, European Dıgıtal Innovatıon Hub “TRAKIA“(THRACE)-Serbia, Unicis.Tech OÜ-Estonia, Det Norske Veritas (DNV) – Norway, ANKON Consulting, Arçelik A.Ş., BRISA, Universidad Politécnica de Madrid, National Technical University of Athens
Bütçe
:
3.398.320 €
Donör
:
EU
Çalışma Alanı
:
Eğitim ve Kapasite Geliştirme
Hizmet Alanı
:
Eğitim ve İnsan Kaynakları Gelişimi,
Proje, teknik ve teknik olmayan geçmişe sahip bireyleri OT (Operasyonel Teknoloji) siber güvenliği alanında eğiterek, endüstriyel üretim sistemlerinin siber saldırılara karşı dayanıklılığını artırmayı hedeflemektedir. Proje, Endüstri 4.0 teknolojilerinin üretim süreçlerine entegrasyonu sırasında ortaya çıkan siber güvenlik uzmanı eksikliğini gidermeyi amaçlamaktadır.
Proje kapsamında geliştirilecek eğitim programları, hem teorik hem de uygulamalı modülleri içermektedir. Eğitim içerikleri arasında şunlar yer almaktadır:
Bilgi İşlem ve Operasyonel Teknolojilerin Temelleri
Ağ Güvenliği ve Kriptografi
OT Sistemleri için Sızma Testi
Kötü Amaçlı Yazılım Analizi ve Olay Müdahalesi
OT için Güvenli Kodlama ve Yazılım Güvenliği
Eğitimlerin amacı, OT sistemlerinde karşılaşılan siber güvenlik zorluklarının tüm kurumsal seviyelerde daha iyi anlaşılmasını sağlamaktır.
Proje sonunda, 300 katılımcı hem çevrimiçi hem de yüz yüze oturumların birleşiminden oluşan kapsamlı bir eğitim sürecinden geçecektir. 70 katılımcı ise uluslararası düzeyde geçerliliği olan sertifikalara sahip olacaktır. Ayrıca, “iş başında eğitim” yaklaşımını temel alan uygulamalı bir atölye çalışması ile 150 kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.